2017-es JGP® Repce Tápanyag-utánpótlási Technológia ELŐVÁSÁRLÁSI KEDVEZMÉNYEKKEL

 
A Jó Gazda Program® keretében évek óta foglakozunk tápanyag-utánpótlási technológiák fejlesztésével őszi káposztarepce számára. Általános tapasztalat, hogy az olajrepce sokrétű mezo- és mikroelem ellátás nélkül nem termeszthető gazdaságosan. Az, hogy a termelő 12-14 elem tekintetében, térben és időben, mennyire tudja megközelíteni a növény igényeinek megfelelő optimális makro, mezo és mikroelem ellátást, eldöntheti, hogy év végén a nyereséget vagy a veszteséget számolgatja e. Tapasztalataink szerint a repce szinte korlátlanul hasznosítja a tápanyagot, ha az nem egyoldalúan áll rendelkezésére.
 
Az alábbi ajánlatunkban a mész, továbbá a mezo- és mikroelem ellátás egy általunk fejlesztett rendszerét ajánljuk a gazdálkodóknak. A mellékelt grafikon (1. ábra) bizonyítja, hogy jelentős eredményeket lehet elérni ezzel a szisztémával. 2016-ban 18 fajta átlagában a fajtatulajdonosok mérései szerint 4-6,6 t/ha között voltak az eredmények a fajtasorunkban. 14 fajta esetén felülmúltuk a környező fajtasorok átlagát. Az ajánlatunkban elsősorban a mezo és mikroelem műtrágyákkal foglalkozunk. Az NPK ellátást mindenki a talajvizsgálatoknak megfelelően tápanyag mérleg alapján amúgy is maga oldja meg.
 

1. ábra: A-S őszi káposztarepce fajták
 
 
Kétféle technológiát ajánlunk
 
A JGP® Konzervatív Repce Tápanyag-utánpótlási Technológiában a Sileno® Repce Eco a microelemes alaptrágya. Egy menetben biztosíthatjuk a PK, mezo- és mikroelem ellátás nagy részét, amit kiegészít a tavaszi háromszori lombtrágyázás. Azoknak való akik ősszel egy menetben szeretnék letudni a műtrágyázást. Ez a megoldás látszólag drágább mint a precíziós, 51.300 ft/ha. Ha figyelembe vesszük, hogy 20.600 ft/ha értékű PK hatóanyagot tartalmaz a kalkuláció és ennek a külön történő kijuttatása 3-5.000 ft/ha plusz költséget jelentene, akkor pusztán költségmegtakarítási szempontból is ez a kedvezőbb megoldás (lásd. 1. táblázat).
 

1. táblázat: JGP® Konzervatív Repce Tápanyag-utánpótlási technológia 2017.
 
 
JGP® Precíziós Repce Tápanyag-utánpótlási Technológia differenciált PK ellátást tesz lehetővé. A mezo- és mikroelem ellátás nitrogénhez kötött. Ez a rendszer felel meg legjobban a precíziós gazdálkodás feltételeinek. Lehetővé teszi, hogy differenciáltan juttassunk ki a PK hatóanyagot és a Sileno® N-micro®  mikroelemes nitrogénnel a céltermésnek megfelelően differenciáljuk a nitrogént és a mezo- illetve mikroelem ellátást. Itt van mód arra, hogy a PK hatóanyagot 15-25 centiméter mélyen bedolgozzuk, miközben a Sileno® N-micro® Repce a felső 5-10 centiméteres talajrétegben biztosítja a nitrogén és mikroelem ellátást (lásd. 2. táblázat).
 

2. táblázat: JGP® Precíziós Repce Tápanyag-utánpótlási technológia 2017.
 
 
A Terracalco 95 egy kompaktált mésztrágya 95% CaO hatóanyag tartalommal. Sekélyen bedolgozva biztosítja a növény kalcium igényét . Mérleges szórókkal differenciáltan a pH-nak megfelelően szórható , ami komoly technológiai hibákat előzhet meg, mert ha 6,5 pH körüli területeket meszezünk az gátolhatja a tápanyag felvételt és a szándékainkkal ellentétes hatást érhetünk el.
 
 
ÁRENGEDMÉNY, ELŐRENDELÉSI AKCIÓ:
 
 
Amennyiben 2017.07.01-én 16 óráig írásban
(e-mail cím: drszabo@agrokemiaikft.eu) megrendelik tőlünk
az alábbi JGP® technológiához szükséges input anyagokat,
akkor 5% kedvezményt adunk az alább részletezett, egyébként is kedvezményes árakból.
További 2% kedvezményt tudunk adni, akkor ha a vetőmagot is tőlünk szerzi be a műtrágyázott területre.
A kedvezmény más engedményekkel nem vonható össze.
 
 
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a termékeink hatóanyagát súlyszázalékban garantáljuk. A lombtrágya kereskedelemben használatos m/v%, vegyes százalék a deciliterben mért hatóanyag grammok számát jelenti, ami a fajsúlytól függően egy hatoda egy tizede a súlyszázaléknak.
 
 
 
Amennyiben további információra van szüksége vagy további, személyre szabott árajánlatot szeretne kapni, kérem keressen minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén!
 

Kovács Attila
növényvédelmi szakmérnök
kereskedelmi képviselő

A bejegyzés szerzője
 
     Dr. Szabó Balázs
     agrárkémikus
     cégvezető-tulajdonos


     Mobil: 06/30 267-6606
 
Vissza