2017-es JGP® Kalászos Tápanyag-utánpótlási Technológia ELŐVÁSÁRLÁSI KEDVEZMÉNYEKKEL

 
A Jó Gazda Program® keretében évek óta foglakozunk a kalászosok makro- és mikroelem igényeit harmonikusan kielégítő tápanyag-utánpótlási technológiák fejlesztésével. Az őszi búza tápanyag-utánpótlása a többi növényhez képest speciális. Sokkal jobban befolyásolja a talaj minősége. A kalászosokat a sekély gyökérzet nagyon kiszolgáltatja a talaj minőségének és csapadéknak. Mint az idei év is bizonyítja az utolsó pillanatban is jelentős terméscsökkenés következhet be az időjárási körülmények miatt. Ennek következtében nagyon gondosan kell megválasztani a fajtákat és a tápanyag-utánpótlás módszerét. Az, hogy a termelő 12-14 elem tekintetében, térben és időben mennyire tudja megközelíteni a növény igényeinek megfelelő optimális makro- és mikroelem ellátást, eldöntheti, hogy nyereséges lesz-e. Tapasztalataink szerint a búza nem korlátlanul hasznosítja a tápanyagot, akkor sem ha megfelelő arányban  áll rendelkezésére.
 
Az alábbi ajánlatunkban a mész, továbbá a mezo- és mikroelem ellátás egy általunk fejlesztett rendszerét ajánljuk a gazdálkodóknak. A mellékelt grafikon (1. ábra) bizonyítja, hogy a mikroelem ellátás nélküli kezelésekhez képest 1-1,5 t/ha terméstöbbletre számíthatunk a JGP® technológia alkalmazása esetén. Az ajánlatunkban elsősorban a mezo és mikroelem műtrágyákkal foglalkozunk. Az nitrogén, foszfor és kálium  ellátást amúgy is mindenki maga szokta megoldani a talajvizsgálatoknak megfelelően, tápanyag mérleg alapján.
 

1. ábra: Sileno® Kalászos ECO és Sileno® N-micro® Kalászos műtrágya hatás (2015.; száraz év, repce elővetemény)
 
 
Kétféle technológiát ajánlunk
 
A JGP® Konzervatív Kalászos Tápanyag-utánpótlási Technológiában a Sileno® Kalászos Eco mikroelemes alaptrágyával egy menetben biztosíthatjuk a foszfor-, kálium- és mikroelem ellátás nagy részét, amit kiegészít a virágzás előtti Sileno® Flow® NP Greener CuMg lombtrágya. Az ajánlott nitrogén ellátás minimum 170 kg/ha nitrogén hatóanyag. Ez a technológia azoknak való akik ősszel egy menetben szeretnék letudni a műtrágyázást. Látszólag nagyobb a költsége a JGP® Precíziós Kalászos Tápanyag-utánpótlási Technológiál (45.400 ft/ha), de ha figyelembe vesszük, hogy ez tartalmaz 19.500 ft/ha értékű PK hatóanyagot, amiért jó esetben csak 200 kg alaptrágyát lehet venni, és ennek a kijuttatása külön menetben plusz 3-5.000 ft/ha költséget jelent, akkor versenyképes lehet ez a megoldás. (lásd. 1. táblázat).
 

1. táblázat: JGP® Konzervatív Kalászos Tápanyag-utánpótlási technológia 2017.
 
 
A másik megoldás, a  JGP® Precíziós Kalászos Tápanyag-utánpótlási Technológia differenciált PK ellátást tesz lehetővé. A mezo- és mikroelem ellátás nitrogénhez kötött. Ez a rendszer felel meg legjobban a precíziós gazdálkodás feltételeinek. Lehetővé teszi, hogy differenciáltan juttassunk ki a PK hatóanyagot és a Sileno® N-micro®  mikroelemes nitrogénnel a céltermésnek megfelelően differenciáljuk a nitrogént és a mezo- illetve mikroelem ellátást. Itt van mód arra, hogy a PK hatóanyagot 15-25 centiméter mélyen bedolgozzuk, miközben a Sileno® N-micro® Kalászos a felső 5-10 centiméteres talajrétegben biztosítja a nitrogén és mikroelem ellátást (lásd. 2. táblázat).
 

2. táblázat: JGP® Precíziós Kalászos Tápanyag-utánpótlási technológia 2017.
 
 
Savanyú talajokon szükséges a mész utánpótlás. A nagyadagú egyszeri talajjavító meszezés alternatívájaként ajánljuk Terracalco 95 termékkel történő differenciált mésztrágyázást. A Terracalco 95 egy kompaktált mésztrágya 95% CaO hatóanyag tartalommal (szemben a dolomitok 25-45% CaO tartalmával). A termék kompaktált és műtrágya szóróval akár differenciáltan is szórható. Sekélyen bedolgozva biztosítja a növény kalcium igényét . Mérleges szórókkal differenciáltan a pH-nak megfelelően szórható, ami komoly technológiai hibákat előzhet meg, mert ha 6,5 pH körüli területeket meszezünk az gátolhatja a tápanyag felvételt és a szándékainkkal ellentétes hatást érhetünk el. Nem tartalmaz magnéziumot, így használata esetén nem fenyeget a magnézium talaj létrjötte, ami gátolja az egyéb elemek felvételét.
 
 
ÁRENGEDMÉNY, ELŐRENDELÉSI AKCIÓ:
 
 
Amennyiben 2017.07.12-én 16 óráig írásban
(e-mail cím: drszabo@agrokemiaikft.eu) megrendelik tőlünk
az alábbi JGP® technológiához szükséges input anyagokat,
akkor 5% kedvezményt adunk az alább részletezett, egyébként is kedvezményes árakból.
További 2% kedvezményt tudunk adni, akkor ha a vetőmagot is tőlünk szerzi be a műtrágyázott területre minimum 200 kg/ha mennyiségben.

Amennyiben az általunk előállított Chevron, NS-40 vetőmagvakból vagy az Atraction, Génius első fokból utántermesztett búzából vásárol a fenti területekre, akkor 10% árengedményt adunk a Vetőmag Terméktanács 2017. évi vetőmag irányárából.
 
A kedvezmény más engedményekkel nem vonható össze.
 
 
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a termékeink hatóanyagát súlyszázalékban garantáljuk. A lombtrágya kereskedelemben használatos m/v%, vegyes százalék a deciliterben mért hatóanyag grammok számát jelenti, ami a fajsúlytól függően egy hatoda egy tizede a súlyszázaléknak.
 
 
 
Amennyiben további információra van szüksége vagy további, személyre szabott árajánlatot szeretne kapni, kérem keressen minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén!
 

Kovács Attila
növényvédelmi szakmérnök
kereskedelmi képviselő

Mobil: 06/30 515-7848
E-mail: [email protected]

 

A bejegyzés szerzője
 
     Dr. Szabó Balázs
     agrárkémikus
     cégvezető-tulajdonos

     Mobil: 06/30 267-6606
 
Vissza