ÚJ műholdfelvétel feldolgozási- és kiértékelési szolgáltatások a Jó Gazda Program®-tól

 

2016-tól a multispektrális- és normál színes légi felvételezési (PMLF) valamint hozamtérkép feldolgozási szolgáltatásaink mellett elindítottuk műholdfelvétel feldolgozási- és kiértékelési szolgáltatásainkat (MFFK) is.
 
A jelenlegi szolgáltatás fejlesztéssel egyrészről az volt a célunk, hogy a távérzékelési- és precíziós adatgyűjtési szolgáltatási palettánkat tovább bővítsük, valamint egy éven belül minél több információra tehessünk szert a növények fejlődési dinamikájával, az időjárási anomáliák növényi fejlődésre gyakorolt hatásaival ill. a homogén termőzónák tenyészidőn belüli változásaival kapcsolatban.
 
Az új szolgáltatások bevezetésének másik oka az, hogy viszamenőleg is információkat kaphassunk a precíziós gazdálkodási programunkban (Jó Gazda Program®) most induló partnereink tábláiról, hiszen az általunk használt műholdfelvételek forrása több évre visszamenően is tud felvételeket biztosítani, így egy teljes, hisztorikus képet kaphatunk a táblák viselkedéséről, a növények fejlődéséről és a táblákon belüli homogén termőzónák kialakulásáról eltérő időjárási, növénytermesztési, csapadékellátottsági körülmények között.
 
 
 
 

A bejegyzés szerzője
 
 
     Szabó Kornél
     ügyvezető

      
     
     Mobil: 06/30 523-0798
     E-mail: szabo.kornel@jogazdaprogram.hu
 
 
Vissza