Műholdfelvétel feldolgozás- és kiértékelés (MFFK)

 

 

2016-tól a multispektrális- és normál színes légi felvételezési (PMLF) valamint hozamtérkép feldolgozási szolgáltatásaink mellett elindítottuk műholdfelvétel feldolgozási- és kiértékelési szolgáltatásainkat (MFFK) is.

 
A jelenlegi szolgáltatás fejlesztéssel egyrészről az volt a célunk, hogy a távérzékelési- és precíziós adatgyűjtési szolgáltatási palettánkat tovább bővítsük, valamint egy éven belül minél több információra tehessünk szert a növények fejlődési dinamikájával, az időjárási anomáliák növényi fejlődésre gyakorolt hatásaival ill. a homogén termőzónák tenyészidőn belüli változásaival kapcsolatban.
 
Az új szolgáltatások bevezetésének másik oka az, hogy viszamenőleg is információkat kaphassunk a precíziós gazdálkodási programunkban (Jó Gazda Program®) most induló partnereink tábláiról, hiszen az általunk használt műholdfelvételek forrása több évre visszamenően is tud felvételeket biztosítani, így egy teljes, hisztorikus képet kaphatunk a táblák viselkedéséről, a növények fejlődéséről és a táblákon belüli homogén termőzónák kialakulásáról eltérő időjárási, növénytermesztési, csapadékellátottsági körülmények között.
 
 
Jelenleg elérhető műholdfelvétel feldolgozási- és kiértékelési szolgáltatásaink:
 
- 1 éves - idősoros (éven belüli idősoros felvételek a növényi kultúra vetési idejétől függő 4 különböző hónapból)
 
- 3 éves - történeti (3 múltbéli felvétel a növényi kultúrák vetési idejétől függő hónapokból)
 

Térkép 1.: Műholdfelvétel (MF NDVI térkép) (2016.08.28.; Kukorica)
 

Térkép 2.: Idősoros vegetációs változás térkép (IVVT) (160618-160729.; Kukorica)