Sencrop Meteorológiai Állomás

 

A Sencrop-ról röviden:
 
Sencrop egy 2016-ban, Franciaországban alapított agrár meteorológiai állomásokat gyártó és mezőgazdasági időjárás előrejelző- és elemző szolgáltatásokat nyújtó vállalat, amely mára már több mint 85 alkalmazottal 26 országban van jelen és Európa legszéleskörűbb agrometeorológiai hálózatával (több mint 20.000 db csatlakoztatott állomás) rendelkezik.
 
Cégünk a Dr. Szabó Agrokémiai Kft. 2022. márciusától kezdve forgalmazza Magyarországon a Sencrop állomásokat és szolgáltatásokat.
 
 
 
A Sencrop meteorológiai állomás- és mezőgazdasági időjárás előrejelző- és elemző rendszer előnyei:

A Sencrop egy átfogó támogató rendszert nyújt a gazdálkodók számára, ami a kifejezetten a mezőgazdaság igényeire lett kifejlesztve. Saját időjárás állomások adatait feldolgozva kaphatjuk meg az aktuális időjárást és az előrejelzéseket, amelyek online, bármikor, bárhonnan elérhetőek. Igény szerint a múltbéli adatok is letölthetők elemzés céljára.
 
 
A Sencrop rendszerének az egyik fő előnye a hagyományos időjárás mérő és előre jelző rendszerekkel szemben, hogy mezőgazdasági kockázat kezelésre és előrejelzésre lett kifejlesztve. Számos döntéstámogató rendszerhez integrálható, azoknak pontossága növelhető. A permetezések ütemezését tervezheti az előrejelzések alapján, ami nem csak a szélsebességet és a hőmérsékletet veszi figyelembe, hanem a levegő páratartalmával és az esővel is kalkulál.
 
 
 
 
 
A meteorológiai állomásokat közvetlenül a termőterületekre telepíthetők, így valós adatokat rögzíti a rendszer. A termesztett kultúrák és az igények alapján állíthatja össze az állomások és szenzorok összetételét. 
 

A rendszert napsugárzás mérővel kiegészítve az Öntözés előfizetői csomaggal a Sencrop kiszámítja a valós párolgást és automatikusan létrehozza a vízmérleget az ultra-lokális időjárási viszonyok, a termesztett növény és a talaj textúrája alapján. Ezek alapján pontosan tervezhető az öntözés időpontja és mennyisége.
 

Több állomás telepítésével akár egyedülálló helyi hálózatok is létrehozhatók a még pontosabb adatok érdekében, továbbá lehetőség van több gazda állomását is egy hálózatba kötni így megoszthatják egymással a mért és előrejelzett időjárási adatokat (opcionális Nyilvános Sencrop Hálózat).
 
 
 
A Sencrop állomások típusai:

 
Raincrop: csapadék mennyiség, hőmérséklet, páratartalom mérése.
 
Sencrop+: Capadékmérő és szélmérő, a Raincrop adatain felül szél sebesség, széllökés és szél irány mérése.
 
Irricrop öntözési csomag: Sencrop+ csomag napsugárzás mérővel kiegészítve, vízmérleg és evapotranspiráció számítás.
 
Leafcrop: levélnedvesség mérő, főként kertészetekbe ajánlott, folyamatosan méri a nedvesség és a nedvesség szintjét három kategóriára bontva.
 
 
 
Elérhető Sencrop előfizetések és azok tartalma:
 

 
 
 
 

Kérdése van?
 
Részletekért és ajánlatkérés esetén keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
 
 
     Szabó Kornél
      ügyvezető

 
 
 
     Mobil: 06/30 523-0798
     E-mail: szabo.kornel@jogazdaprogram.hu