Korrekciós szolgáltatások

 
A GPS-rendszer műholdak segítségével történő helymeghatározást tesz lehetővé a Föld bármely pontján, a nap 24 órájában. A hely meghatározásához a GPS-holdak két frekvencián (L1 és L2) kódokat sugároznak. Az egyiket vagy mindkettőt felhasználva, a GPS vevő képes a hely meghatározására. Fontos megjegyezni, hogy csupán az egyik, például az L1 kóddal történő helymeghatározás pontossága a legdrágább eszközökkel sem haladja meg a 2-3 métert.
 
 
  • EGNOS korrekció
 
 
Az EGNOS a GPS egyik műholdas alapú kiegészítő rendszere, amely Európát szolgálja ki. Az EGNOS-ra legfőképp azért van szükség, mert a "hagyományos" globális helymeghatározó rendszerek önellenőrző képessége (integritása) nem kellően kidolgozott, így nem alkalmazható a polgári repülésben navigációs feladatokra. Másrészt a "hagyományos" rendszerek jellemzően néhány méteres pontossága nem elég az ilyen navigációs feladatok ellátásához.

 
  • OmniStar HP korrekció
 
 
Az OmniStarHP a GPS magánvállalkozásban működő műholdas alapú kiegészítő rendszer, amely hazánkban is jól használható, korrekciós szolgáltatásra különböző konstrukcióban elő lehet fizetni.
 
 
  • GNSSnet.hu korrekció
 
 
A GNSS Szolgáltató Központ által előállított cm pontosságú RTK és hálózati RTK korrekciók felhasználásával az ország egész területén lehet centiméteres pontosságúvalós idejű műholdas helymeghatározást végezni.
 


 
  • RTK korrekció

Ez egy nagyon megbízható technológia, melynek eredménye a 2 cm-es visszatérési pontosság. Az RTK GPS rendszer üzemeltetéséhez saját GPS bázisállomás telepítésére van szükség