jgp®

 
Jó Gazda Program®
Helyspecifikus gazdálkodás egyszerűen - precízen
 

A mezőgazdasági termelésben a termelékenység növekedése megállíthatatlan. Míg 1990-ben egy tonna búza tizedrésze volt, mint a 2010 –es betakarításkor, a Pétisó és a MAP műtrágyák ára legalább a hússzorosára növekedett az elmúlt 20 évben, nem beszélve az akkor 42-45 HUF/ literbe kerülő gázolajról. Az, hogy a mai árakon a termelők nem mennek tönkre, a támogatás mellett csak annak köszönhető, hogy a technológiában, vetőmag, vegyszer és gép használatban nagy fejlődésen ment keresztül az ágazat.
 A Jó Gazda Program® bevezetésével cégünk XXI. századi választ szeretne adni a mezőgazdaság ma felmerülő problémáira. Az egyre dráguló input anyagok (növényvédő szerek, műtrágyák, vetőmagok) egyre nagyobb gazdasági kockázatot jelentenek a termelőknek, hiszen ha nem a potenciális terméshez igazodó dózisban juttatják ki azokat, a gazdálkodásuk súlyos veszteségeket szenvedhet. Mi a kiutat a műholdas navigációs rendszer segítségével vezérelt precíziós-helyspecifikus mezőgazdasági termelésben látjuk. Programunk a 2008. évi piacra vezetése óta ma már A-tól Z-ig kínál precíziós gazdálkodási szolgáltatásokat a multispektrális légi felvételezéstől kezdve a helyspecifikus, GPS alapú talajmintavételezésen keresztül egészen a tápanyag-utánpótlási szaktanácsadásig és a differenciált tápanyag kijuttatás megvalósításáig (legyen szó fejtrágyázásról vagy alap trágyázásról).

 
 
Milyen konkrét előnyei vannak a Jó Gazda Program® szolgáltatás csoportnak:
 
  • csökkenthető illetve kontroll alatt tartható (termőzónák szerint illetve talaj specifikusan) a kijuttatandó műtrágyák, növényvédő szerek és vetőmagok mennyisége valamint a kijuttatás helye
  • az optimális tápanyagellátásnak és a differenciált tőszámbeállításnak köszönhetően növelhetőek a terméshozamok és javíthatók a terményminőségi paraméterek, ezáltal nő a bevétel és a nyereség (pl. minőségi búzatermelés)
  • jelentős input anyag kijuttatási volumencsökkentést, így pedig költségcsökkentést érhetünk el a kijuttatandó permetszerek területén is (precíziós gyomtérképezés és gyomirtás)
  • összességében növelhető a gazdálkodás eredményessége és kiszámíthatóbbá válnak az üzemi bevételek


 
 
Kapcsolatfelvétel és Érdeklődés
 
A Jó Gazda Program® cégünk modern helyspecifikus mezőgazdasági szolgáltatásokat nyújtó ágazata, amely távérzékelési- és földi szenzorokkal gyűjtött adatok elemzésén valamint homogén termőzónákból, GPS eszközökkel megvett talajminták akkreditált laboratóriumi vizsgálatán alapul. Szolgáltatásaink kiterjednek a differenciált tápanyag-utánpótlási szaktanácsadáson túl a digitális kijuttatási tervek elkészítéséig, igény szerint a kijuttatások kivitelezéséig.
 
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, illetve további kérdései merülnének fel a precíziós gazdálkodással kapcsolatosan, kérjük,
 
hívja a 06/30 523-0798-as telefonszámot
 
vagy töltse ki az alábbi rövid űrlapunkat és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot. A kitöltésre szánt idejét előre is köszönjük!
 
Jó Gazda szolgáltatásaink (részletekért kattintson a linkekre):