"A hazai növénytermesztés napjainkban paradigma váltás előtt áll." - Dr. Pepó Péter gondolatai a hazai növénytermesztés mai helyzetéről

 
A 2020. február 5-i, székesfehérvári precíziós gazdálkodási konferenciánkon Dr. Pepó Péter, egyetemi tanár, az MTA doktora is előadást tart "Faj- és fajtaspecifikus tápanyagellátás jelentősége a fontosabb szántóföldi növényeknél" címmel. A mostani blog bejegyzésünkben az ő gondolatait osztjuk meg a hazai növénytermesztés jelenlegi helyzetéről és az előadásának témaköréről.
 
Fotó: Dr. Pepó Péter (Forrás: Dr. Pepó Péter)

"A hazai növénytermesztés napjainkban paradigma váltás előtt áll. A további fejlődést alapvetően a tudásalapú, informatikára épülő technológia fejlesztések teremthetik meg. Még a konvencionális, integrált növénytermesztésben is számos tartalék található, de ezzel párhuzamosan kibontakozik a precíziós növénytermesztés egyre szélesebb gyakorlata. A növénytermesztési technológiák rendszerszemléletű, holisztikus fejlesztésének kulcselemét a tápanyagellátás jelenti. A tápanyagellátás centrális szerepet tölt be a teljes termesztéstechnológiában mert direkt és indirekt módon befolyásolja a növénytermesztés ökológiai, biológiai és agrotechnikai elemeinek hatását és hatékonyságát. Az előadásban arra keressük a választ, hogy melyek a feladataink és ebben a tekintetben milyen alternatív megoldások valósíthatók meg a gyakorlatban."

Dr. Pepó Péter

 

A rendezvény helyszíne és időpontja:

 
2020. február 5. (szerda) 10:00 - 14:30 - Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar (8000 Székesfehérvár, Pirosalma u. 1-3.)
 
 
 
A rendezvény további részletei és regisztráció:
 
 

A bejegyzés szerzője
 
 
     Szabó Kornél
     ügyvezető
     mezőgazdasági mérnök
 
 
     Mobil: 06/30 523-0798
 
Vissza