Miért érdemes eljönnie a június 11-i rendezvényünkre?

 
Manapság országszerte egymást érik a különféle mezőgazdasági rendezvények, szántóföldi- és fajtabemutatók. Az ember csak kapkodja a fejét, hogy melyikre érdemes időt szakítania, hova regisztráljon be inkább. Döntéseinket a szakmai érdeklődésünk mellett sok esetben nagyban befolyásolják a személyes kapcsolatok, az üzleti elköteleződések, a reklám illetve a propaganda nyomás, ugyanakkor érdemes végiggondolnunk azt, hogy mi is a legfőbb célja ezeknek a rendezvényeknek, mármint természetesen gazdálkodói szemszögből nézve. Véleményem szerint az elsődleges cél az, hogy megfelelő, szakmailag és gazdaságilag is megalapozott döntést hozhassunk arról, hogy például idén milyen fajtát válasszunk, milyen fajták elvetésével tudjuk a legtöbb eredményt elérni. A mostani rövid blog bejegyzésben a 2021. június 11-én megrendezésre kerülő "KALÁSZOS és REPCE Fajta + Tápanyag-reakciós Kísérleti Bemutató a Zalaszentgróti Sileno® Bemutató Farmon" elnevezésű rendezvényünkön történő részvétel előnyeit ismerhetik meg.
 

Miért érdemes eljönnie a rendezvényünkre?


 
Az EU egyre nagyobb hangsúlyt helyez a környezetvédelemre és az egészséges táplálkozásra és ezeknek a céloknak rendeli alá a támogatások elosztását is. Megjelent a támogatási kritériumok között a precíziós gazdálkodás, ami nélkül nem lehet megszerezni a teljes támogatási összeget. Az EU ugyan dotálja a precíziós eszközök beszerzését, de az önrész megtérülését is veszélyeztetheti, ha nem megfelelő tanácsadót választunk. A precíziós gazdálkodás bevezetésénél fontos annak felismerése, hogy nem a hagyományos technológiát kell precízebben kivitelezni, hanem a precíziós eszközökben rejlő lehetőségeket kell minél teljesebben kihasználni. Ehhez mindenekelőtt számszerűen ismerni kell a különböző műtrágya hatóanyagok és a fajták kölcsönhatását, amit csak szántóföldi kisparcellás kísérletekkel lehet megvalósítani.
 
 
Évek óta végzünk a Zalaszentgróti- és a Dunántúl több megyéjében is megtalálható Sileno Bemutató Farmjainkon kisparcellás illetve üzemi szintű fajta- és tápanyag-reakciós kísérleteket, hogy megkönnyítsük partnereinknek a fajtaválasztást, ami a biztos hozam megalapozásához nélkülözhetetlen. Kísérleteinkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy a magas terméshozamú, jó műtrágya reakcióval rendelkező fajtákhoz a megfelelő tápanyag-utánpótlási technológiát javasoljunk. Többek között ezekről is beszámolunk a 2021. június 11-i rendezvényünkön, amelyen most mintegy 37 őszi búza fajtát és 47 őszi káposztarepce fajtát mutatunk be. 
 
 
A rendezvényen való részvétel előnyei:
 
- Átfogó képet kaphat 37 búza és 47 repce fajta tápanyag reakciós jellemzőiről

- Megfelelő, szakmailag és gazdaságilag is megalapozott döntést hozhat arról, hogy idén milyen fajtát válasszon

- Személyesen találkozhat területi képviselőinkkel, akiktől személyre szabott ajánlatot kaphat az egyedi, mikroelem bevonatos Sileno® műtrágyákról, a Terracalco 95 kalciumos talajjavító anyagról illetve a precíziós mezőgazdasági szolgáltatásainkról és a tápanyag-utánpótlási szaktanácsadási lehetőségekről is teljeskörű információt szerezhet

- Akár Ön is megnyerheti a rendezvény előregisztrált résztvevői között kisorsolásra kerülő 100 kg Terracalco 95 kalciumos talajjavító anyagot vagy a 100 kg Sileno® N-micro® Repce műtrágyát
 

 
- Új pályázati lehetőségről is tájékoztatást adunk és arról, hogy mi miben tudunk segíteni a pályázati anyag előkészítése során és sikeres pályázat esetén (MEZŐGAZDASÁG DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ PRECÍZIÓS FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA" CÍMŰ (VP2-4.1.8-21)). A pályázati felhívással, kapcsolódó precíziós mezőgazdasági szolgáltatásainkkal kapcsolatban az alábbi képre kattintva tájékozódhat:
 

 
 
Amennyiben rendezvényünk felkeltette érdeklődését, az alábbi képre kattintva végezheti el az előregisztrációt valamint a pontos programról is ezen az oldalon tájékozódhat.
 

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!
 

A bejegyzés szerzője
 
 
     Szabó Kornél
     ügyvezető
     mezőgazdasági mérnök
 
 
     Mobil: 06/30 523-0798
     E-mail: szabo.kornel@jogazdaprogram.hu
 
Vissza