ELŐSZEZONI AKCIÓS AJÁNLAT: Rendeljen 2022.06.20-ig KEDVEZMÉNYES ÁRON TerraCalco 95 kalciumos talajjavítót!

 
 
Szerezze be a Terracalco 95, gyors oldódású kalciumos talajjavító anyagát még az áremelkedés előtt!
 
 
Ezúton is tájékoztatjuk kedves meglévő és leendő partnereinket, hogy cégünk előszezoni AKCIÓT hirdet Terracalco 95 kalciumos talajjavító anyagra.
 
 
Az egyedi ajánlat lényege, hogy
2022. június 13. és 2022. június 20. között leadott rendeléseket
nettó 55.000 HUF/tonna helyett
még nettó 53.000 HUF/tonna áron tudjuk vállalni
(700 kg-os Big-Bag-es, nylon béléses, porosodástól védő légzáró csomagolásban, 50%-os előre fizetéses konstrukcióban, max. 20 napos szállítási határidővel, kamion tételben (min. 24.5 tonna*) helyszínre szállítva).

* a kamion tétel (min. 24.5 tonna) alatti rendeléseket a szállítási címek és a mennyiségek egyeztetését követően nettó 54.000 HUF/tonna áron tudjuk vállalni. 
 

A TerraCalco 95 kalciumos talajjavítóról röviden:

- A TerraCalco 95 szemcsés szerkezetű, ami tökéletes szórásképet és könnyű kezelhetőséget jelent.

 
- A TerraCalco 95-tel elkerülhető az esetlegesen túlzott magnézium kijuttatás is, továbbá magas CaO tartalommal (95%) rendelkező anyag, így a CaCO3-nál (50 % CaO) sokkal tisztább és jobban hasznosuló (gyors reakciójú, gyorsan oldódó), ár-érték arányban is kedvezőbb formula.
 
Ábra: A kalcium-karbonát- és a kalcium-oxid alapú fenntartó talajmeszezés költség összehasonlítása (Kevesebb anyag kijuttatással, a kalcium-karbonát alapú meszező anyag költségének KEVESEBB MINT A FELÉÉRT tudja UGYANAZT a hatóanyagot biztosítani!
 

- A TerraCalco 95 használatával javítható a talajszerkezet is.
 
- A TerraCalco 95 akár őszi káposztarepce és őszi búza állományokban is kitűnően alkalmazható.
 
- Erősen savas és savas talajok (PH 3,5 - 5,5) esetében a TerraCalco 95-tel javítható a már a talajban lévő és a kijuttatott makro- és mikroelemek hasznosulása (foszfor, kálium, kén, stb.) is.

- A termék röpítő tárcsás műtrágyaszóróval is kijuttatható.

 
- a TerraCalco 95 terméknél használt nylon béléses, légzáró csomagolásnak a tárolásnál is fontos szerepe van, hiszen a CaO alapú termékek a nylon bélés- és légmentes csomagolás nélküli Big-Bag-es tárolásánál akár 1-2 párásabb napnyi tárolás után is elindulhat a nagyfokú porosodás a Big-Bag-en belül, így jelentősen megnehezítve az anyag kiszórását illetve rontva a kijuttatás minőségét. Erre fokozottan figyeljen és kérdezzen rá a kereskedőnél, ha CaO alapú talajmeszező terméket vásárol a piacon!
 

Összegzés:
 
Már 100 Kg/Ha esetén is 95 Kg/Ha CaO hatóanyagot tudunk kijuttatni, ami a hagyományosan használt dolomit por esetén 300 Kg/Ha mennyiséget igényelne.
A kijuttatás történhet vetés előtt bedolgozva, de fejtrágyaként is alkalmazható az elvetett területen ősszel vagy tavasszal a bokrosodás végéig.
Javasolt dózisa a pH-tól függ, de általánosságban 4 pH alatt 500-1000 Kg/Ha, 4-4,5 pH között 400-500 Kg/Ha, 4,5-5 pH között 300-400 Kg/Ha, 5-6 pH között 200-300 Kg/Ha, 6-6,5 pH között 100-200 Kg/Ha a javasolt kijuttatandó mennyiség. Amennyiben további növényre szabott egyedi szaktanácsadást szeretne, keressen minket az e-mail végén látható elérhetőségeink valamelyikén.

Fontos a táblákon belüli differenciák figyelembe vétele. A túlmeszezés ugyan olyan problémákat okozhat, mint a savanyú pH. A területek nagy részén a táblákon belül a 4,5 pH-tól a 6 pH-ig sok minden előfordulhat. Sokszor azért tűnik a meszezés eredménytelennek, mert a dolomit nagyon lassan oldódik fel, a magnézium tartalma huzamosabb használat mellett úgynevezett magnézium talajokat eredményez, ahol bizonyos elemek felvétele gátoltá válik. A táblán belüli túlmeszezés ugyanakkor lerontja a semlegeshez közeli részek termőképességét, ezért nem jelentkezik a meszezés eredménye. A termék jelentőségét részben ennek a problémának az orvoslása adja. A por termékkel szemben, a dózis könnyen állítható kis mennyiségek esetén is. A nedvesség hatására a szemcsék szétesnek és kálcium-hidroxid képződik, ami jól vízoldható - szemben a kalcium-karbonáttal, amit csak a savas eső tudd lassan feloldani. Ha nincs részletes pH eredmény a területekről, akkor az alacsonyabb dózisokat válasszuk.
 

A pH érték csökkenésével, a talaj savanyodásával a tápanyaghasznosulás jelentősen romlik és komoly anyagi veszteségeket szenvedhetünk
 

Még mindig azon gondolkodik, hogy megrendelje-e KEDVEZMÉNYESEN a terméket?

Akkor olvassa el az alábbi linken található blog bejegyzéseinket és hívja kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken!
 
 
 

Kovács Attila
növényorvos
integrációs ágazatvezető

Mobil: 06/30 515-7848
E-mail: kovacs.attila@agrokemiaikft.eu



Rózsa Rebeka
gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök
kereskedelmi képviselő

Mobil: 06/30 941-0916
E-mail: novenyvedelem@agrokemiaikft.eu

 
 
Merta Szilárd
precíziós mezőgazdasági szakmérnök
kereskedelmi képviselő

Mobil: 06/30 977-5719
E-mail: merta.szilard@jogazdaprogram.hu
 


Dr. Szabó Balázs
agrárkémikus
tulajdonos-ügyvezető

Mobil: 06/30 267-6606
E-mail: drszabo@agrokemiaikft.eu

 
 
 

A bejegyzés szerzője
 
 
     Szabó Kornél Balázs
     ügyvezető
     mezőgazdasági mérnök
 
 
     Mobil: 06/30 523-0798
 
Vissza